Sunday, November 18, 2007

Talvisella niityllä

Taovi tuli Kalimenkyään viime viikolla. Pääsin nyt pyhänä ensi kerran kameran kanssa niitylle; eilinen kun kului kaupungilla ja polulla puuskuttaessa (tämän vuoden uusi harrastus - kunnon kohennus!). Kaikki kuvat ovat Kalimenkylän niityltä. Ensimmäinen on tapettimaista talvigrafiikkaa, josta onnistuin hävittämään syvyysvaikutelmaa. Etualalla pietaryrtti (Tanacetum vulgare), muusta grafiikasta vastaavat syysmaitiaiset (Leontodon autumnalis), kissankellot (Campanula rotundifolia) ja muutama timotei (Phleum pratense).



Niityn reunassa Kalimenojan törmällä kasvaa aitaorapihlaja (Crataegus grayana). Sen marjat olivat harmaan päivän ainoa värinsäde. Linnut sen tänne ovat tuoneet, mutta en tiedä mistä. Olen ajatellut että aitaorapihlaja olisi kaupungin, ei maaseudun, pihakasvi. Oulussa olen nähnyt aitaorapihlajaa tällä tavalla levinneenä vain yhden kerran.



Alla nurmitähkiöt eli timoteit kantavat tähkäänsä suurempaa lumikuormaa, taustalla talveen tuleva niitty. Toisessa pikkukuvassa ehkä jo kulunutkin aihe - Angelican eli karhunputken kuuraiset kukinnon ovat monet kuvanneet. Mutta tällä kertaa altapäin.