Saturday, July 4, 2009

Sekoituksia, utuisia kuvauksia



Luhtavillaniitty merenrannalla. Yhdistetty vain kaksi kuvaa, blendattu Photomatixilla, paranneltu Photoshopissa. Terävää jäi tuulessa yhden tähkän verran - ihme sekin.

Olen lomalla ja loman jälkeen harjoitellut monenlaisia sekoituksia (blending). Etupäässä olen digi-yhdistellyt toisiinsa peräkkäisiä jalustalta otettuja kuvia, joissa on jokin tuulessa liikkuva kohde. Näissä kuvissa on luhtavillaa, kurjenmiekan lehtiä ja pihanpetunia.



Kurjenmiekan lehdet kuvasin ihan kotipihalla, oli ilta ja jo vähän hämärää. Lehdet huojuivat vain hiukan. Tähän kuvaan on koottu pikseleitä yhteensä kuudesta peräkkäisestä kuvasta,



Tästä pihapetunian kuvasta voi laskea käytetyt kuvat. Kaksi on haamuja, kolme on kuvia. Vain kukka liikkui hvyin kevyessä tuulessa; varsi pysyi paikallaan, kuten kuvasta näkyy...

PS olisi jo aika lopettaa tämä blogi! Olen lähdössä kokeellisille linjoille, yhdessä vaimoni Leenan kanssa. Tämä olisi jo saanut olla uudessa blogissa, mutta pien sen perustamme!

3 comments:

Anonymous said...

Oletko tutustunut Michael Brownin 'Macro Art in Nature' -blogiin ja nettisivuihin. Käyppä katsomassa: http://www.macroartinnature.com/
Ne kuvat ovat varsin inspiroivia, kuten nämä sinun uudet. Petunia on todella mielenkiintoinen!

Minna said...

Näitä kuvakokeiluja on todella mukava lukea! Olen myös mielenkiinnolla seurannut miten hienosti käytät HDR-tekniikkaa, itse en ole vieläkään tullut sinuiksi Photomatixin kanssa.

Tuo kurjenmiekkalehtikuva on upea, ja muistuttaa hieman Michael Brownin tyyliä itse asiassa, mikä varmaan saikin lepiksen mainitsemaan hänen sivunsa.

Lassi said...

Kiva saada kommentteja taas - ei kesä olekaan ihan kuollut! Kiitti tuosta vinkistä - tulipa kiire lukemaan ja katselemaan. HDR:stä on tullut rutiinityökalu, eli jos Photomatixilla epäonnistuu vien photariin, ja tie on auki. Ainakin tärkeät kuvat. Näissä liikekokeiluissa en ole kuitenkaan sitä käyttänyt.

Luin juuri Kameralehdestä surkean artikkelin HDR:stä. Lupasi hiukan, mutta sen perusteella ei osaisi tehdä mitään.