Friday, May 15, 2009

Kasvi ja tausta erikseen - kuvituskuvia




Olemme Leenan kanssa ryntyneet kokeilemaan taustan ja kasvin kuvaamista erikseen. Niinpä olen kuvaillut eri tavoin sumennettuja maisemia ja pelkän kasvin valkoista taustaa vasten, "studiossa". Valkoinen tausta helpottaa kasvin erottamista taustastaan, ainakin ellei se satu itse olemaan valkoinen. HDR auttaa tässäkin.

Toisaalta samalla meille jää syvätty kasvi, jota voi käyttää moniin eri kuvitustarkoituksiin. Kasvi voidaan kuvata joko "botanistisesti" - keskeisten piirteiden mukaan - tai esteettisesti, sen erikoisen kauniita muotoja seuraillen.

Kuvat ovat täysin kokeilujen asteella. Yllä on niitty ja sen kasvi, kevättaskuruoho. Heti lumien sulamisen jälkeen kevättaskuruoho aloittaa kukintansa vielä muuten täysin kuivalla niityllä. Mutta silmiinpistävähän se ei ole ellei sitä kuvaa läheltä.



Vanamon varren takana on vain sumeaa metsänpohjaa. Alakuvassa palanen vanamon vartta, lehtipari. Sekin on kamerai täyskokoinen kuva, josta voin tarjoilla niin hdr:n kuin superresoluutionkin. Nämä vanamonlehdet saisi tulostettua siis vaikka messulakanaksi!

Vanamon talvehtineet lehdet eivät muuten ole aivan kesävihreät. Vihreääkin niistä löytää, mutta pääasiassa ne ovat punertavia - himmeän oransseja. Vanamon varsi taas on tummanpunainen ja heikosti karvainen.

Liki kaikki tuntevat vanamon. Kukkivana. Kuinka moni tunnistanee sen lehden? Kuinka moni taas pystyisi piirtämään sen, muistaisi lehdenreunan yksittäisen pykälän?


No comments: