Tuesday, May 12, 2009

Kevätvaloa: Alnus - Angelica - Pinus



Kokeilin kuvata kovassa keskipäivän kevätvalossa. Ehkä nuo kiilloista syntyvien heijastumien käytössä pitäisi olla varovainen; nyt yritin kuitenkin olla ylitsevuotavainen. Yläkuva harmaaleppäpusikon taustala on Kalimenojan pieni niva. Pallurat ovat kosken kuohuja. Kuvatessa odotin, että ylimmät harmaalepän kävyt sattuisivat auringon valoon ja erottuisivat rungosta.





Yritin suurella aukolla saada karhunputken ensilehden teräväksi ja maanruskeanharmaat lehdet epäteräviksi. Tähän tasoon linssini riitti, etäisyyttä lehdistä maahan oli vain muutama sentti. Siivosin maan myös kaikista kuivista heinistä, sillä epäterävinä niistä tulee kuvaa halkovia kirkkaita valtaväyliä; totaalisesti pilaavat kuvan. Lopuksi tietokoneella saturoin, vinjetoin.


Tavallisessa ympäristössä täytyy pysyä tavallisissa aiheissa. Ehkä hdr-tekniikka tuo kuviin kuitenkin vähän loistoa, ainakin kohinattomuutta ja kokoa. Alla männyn käpy.


1 comment:

Minna said...

Hienoa miten onnistut käyttämään HDR:ää makro/lähikuvien kanssa myös. Silloin tällöin teen yrityksiä itsekin, mutta paljolti on vielä kokeilutasolle jäänyt. Maisemakuvauksessa se luonnistuu helpommin, tosin siinäkin tuntuu että en ole vielä päässyt oikein sinuiksi Photomatixin kanssa että tulos olisi niin hyvä kuin haluaisin. Pitää jatkaa harjoittelua. :)