Friday, October 26, 2007

Voi kukkaa!





On ollut lämmin lokakuun lopun viikko! Hyvin varhain tänä aamuna, umpipimeässä, oli seitsemän astetta lämmintä. Ei ihme että osa kasveista keskeyttää talvehtimisensa, ja yrittää jo kukkia. Eilen oli pitkästä aikaa mahdollisuus tunnin kiertelyyn kameran kanssa - luonnonkasveista kiinnostavin kuva löytyi voikukasta. Kuvassa se on syksyn lehtien seurassa - tuo iso punertavansinertävä on tuomen lehti.

Mutta voikukasta huomaa, ettei kaikki ole kunnossa: terälehdet ovat kyllä terhakoita mutta jotenkin supullaan, sisäänpäin kääntyneitä. Näin myös pihlajan - istutetun riippapihlajan - joka yritti avata epämuodostuneita kukkiaan ja lehtiään. Ja muita kukkivia olivat: viljelyksestä karannut tarhaorvokki, kurttulehtiruusuryhmän ruusu, lutukka ja heinistä pikkuinen pihanurmikka. Pihanurmikoilla onkin tuo 80 päivän elinkierto ja niitä näkee kukkivina miltei aina kun ei ole lunta.

P.S. Edellisen postauksen puolukkakuva pääsivät takaoven kautta oikein Vuoden 2007 luontokuvat -kirjaan mutta ... petyin kyllä kun näin sen kirjassa. Sitä kannattaa katsella täältä blogista vaikken tiedäkään miltä se näyttää teidän näytöillänne...

No comments: