Wednesday, May 7, 2008

Kevätpiippo, taas kerran!



Kevätpiippoon palaan joka kevät. Oli aika, kun keväisin kirjoitin siitä, tai sen avulla. Nykyään kuvaan sen joka kevät. Sen kukinnon ja kukkien rakenne kiehtoo minua. Kukinto on epäsäännöllinen, kukka taas yksinkertainen ja säännöllinen. Koko kasvi on maamme yleisimpiä kasveja, jonka kyllä huomaa, jos varhain keväällä metsässä liikkuu. Sen vihreät, harmaa- ja pitkäkarvaiset lehdet paistattelevat ensimmäisissä pälvissä.

Katsokaapa tätä ja viimevuotista kuvaa vierestä joko hakusanalla kevätpiippo tai Luzula pilosa. Ei kasvikuvankaan tosiaan tarvitse olla yhdestä puusta veistetty. Ehkä vaikea tajuta samaksi kasviksi!

--

2 comments:

Anonymous said...

Monelta jää varmaan kevätpiippo huomaamatta... itse aloitin kasviharrastuksen vasta pari vuotta sitten, ja eka kerran kiinnitin kevätpiippoon huomiota viime keväällä. Ensinäkemältä se ei tee minkäänlaista vaikutusta, mutta kun lähemmin katsoo niin löytää paljon kaunetta - niin kuin usein käy monen muunkin kasvin kanssa. :)

Kuva on hieno!

Lassi said...

Hei, Minna, ja onhan se kukinnon rakenne aika kummallinen, kukat sojottavat kaukana toisistaan kuin planeetat radoillaan. Mikä on taas makrokuvaan haasteellista.. Tervetuloa!